woensdag 18 januari 2012

Garnalenstoofpot - Karides Guvec


900 gram verse garnalen gepeld en schoongemaakt
zout en versgemalen zwarte peper naar behoefte
2 el olijfolie
1 gesnipperde ui
2 teentjes knoflook (geperst).2 verse tomaten ontveld en fijngehakt
1 paprika, zaadjes verwijderen en fijngehakt
1 hete (Spaanse) peper, zaadjes verwijderen en fijngehakt
125 gram geraspte belegen kaas of een mengsel met feta
Handvol fijngesnede platte peterselie

Verwarm de oven voor op 220 graden.bestrooi de garnalen met een mespuntje zout.Verhit de olie in een pan en bak hierin de ui en het knoflook lichtbruin.Roer in een flinke kom de garnalen, Spaanse peper en peper en zout naarsmaak door elkaarVoeg daarna het uienmengsel toe.Verdeel de hoeveelheid in gelijke porties en schep ze in ovenvasteeenpersoons schaaltjes. Strooi de kaas erover.Bak het nu in ca 15 minuten in het midden van de oven tot de bovenkantbegint te borrelen en goudkleurig is. Strooi er wat peterselie over en serveer meteen.

1 opmerking: