vrijdag 6 januari 2012

Garnalen met feta uit de oven



Dit gerecht is een zalige combinatie van garnaal, feta, venkel, witte wijn en een scheutje Pernod: verukkelijk! Verwarm de oven op 200 graden. Doe wat olijfolie in een pan, voeg een in stukjes gesneden venkel toe en laat ca 10 minuten sudderen totdat de venkel zacht is. Voeg dan wat knoflook toe, laat nog een minuutje koken en doe er dan een glas witte wijn bij. Laat enigszins inkoken en voeg dan een blik tomaten toe, een eetlepel tomatenpuree, wat oregano, een eetlepel Pernod en wat zout en peper. Laat gedurende ca 15 minuten sudderen tot een lekkere semi dikke saus.
Neem vervolgens een ovenschaal, doe daar de saus in en daarover een aantal grote garnalen (met staart). Strooi een laagje verkruimelde feta over de garnalen en daarover heen een mengsel van broodkruim, citroenschil en wat peterselie gemengd met wat olijfolie. Bak het geheel gedurende 15 minuten in de oven totdat de garnalen gaar zijn en de broodkruimels goudbruin. Knijp het sap van 1 citroen over de garnalen en serveer met wat losse citroenpartjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen