woensdag 4 januari 2012

Courgettesalade met haloumi


Op de site van 'de groene prinses' (voornamelijk vega recepten) vond ik deze lekkere salade van courgette met haloumi.

• 2 stevige, jonge courgettes (heb je erg kleine exemplaren, gebruik er dan 3 of 4)
• 75 g rucola
• sap van 1 citroen
• een 20-tal verse muntblaadjes, in fijne reepjes gesnipperd
• 1 el honing
• 3 el olijfolie + extra
• peper en zout
• 3 el pijnboompitten
• 250 g haloumi
• brood om erbij te serveren

Meng citroensap, muntblaadjes, honing, 3 el olijfolie, en peper en zout in een ruime kom.
Snijd de courgettes doormidden en snijd ze dan overlangs in plakken van ca. 4 mm dik. Bestrijk de plakken langs beide kanten met olijfolie en gril ze in een hete grillpan tot ze bruine strepen vertonen. Laat de courgettes minstens een halfuur marineren in de dressing.
Verdeel de rucola, de courgettes en de marinade over twee borden.
Rooster de pijnboompitten in een droge pan tot ze bruin kleuren en strooi ze over de salade.
Snijd de haloumi in plakken en bak ze langs beide kanten goudbruin in wat olijfolie. Verdeel de haloumiplakjes over de salade en dien onmiddellijk op, samen met brood.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen