zaterdag 14 januari 2012

Chocoladebrokken met Turks fruit


Zelf ben ik niet zo'n zoetekauw maar ik denk dat dochterlief hier wel wat van kan wegwerken. De brokken zijn naar een recept van Nigella Lawson’sRocky Road Cake maar enigzins aangepast met Turks fruit, pistaches en honing (het orginele recept bevat marshmellows en suikerstroop).

300 gram pure chocola
140 gram biscuitjes
125 gram boter
150 gram Turks fruit
3 eetlepels honing
3 eetlepels pistaches

Breek de chocola in stukjes. Stop ze met de boter en de honing in een steelpannetje en zet de pan op het kleinstje pitje op het laagste vuur. Laat langzaam smelten. Giet, als alles gesmolten is, een kwart van het mengsel in een aparte kom.
Stop de biscuitjes in een plastic zak en sla ze in stukjes met een deegroller.
Snij het Turks fruit in stukjes. Dit gaat het makkelijkst met een scherp mes en wat poedersuiker (anders blijf het plakken). Snij elk stukje in 4 – 8 stukjes.
Meng de pistaches, het Turks fruit en de biscuitjes in een kom. Giet het chocolademengsel eroverheen en meng goed door elkaar. Beleg een rechthoekige ovenschaal of bakblik met bakpapier. Schep het mengsel erop. Giet het achtergehouden chocolademengsel over het koekmengsel heen en verdeel met een spatel. Zet de Rocky Road cake minstens 2 uur in de koelkast. Snij dan in stukjes.

Bron: yummiinmytummy

Geen opmerkingen:

Een reactie posten