dinsdag 10 januari 2012

Aubergine salade met rozijn


Ingrediënten:
1 grote aubergine
rucola
½ kop rozijnen
2 eetlepels olijfolie + 3 eetlepels olijfolie
2 knoflookteentjes, geplet
3 eetlepels balsamico azijn
Peper & zout
Eventueel geraspte Parmezaanse kaas

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aubergine en snij hem in vierkante stukjes. Doe wat olijfolie in een bord en rol de auberginestukjes daar even doorheen zodat ze overal evenredig ingevet zijn. Leg ze in een ovenschaal, doe er wat zout en peper over en laat ca 15 a 20 minuten in de oven garen.
Maak intussen een dressing van de azijn, olie, knoflookteentjes en peper en zout. Doe de helft van de dressing door de rucola en drapper die op een bord. Als de aubergines klaar zijn, haal je ze uit de oven, doe ze even in een schaal, meng met de rozijnen en de rest van de dressing. Serveer de auberginestukjes vervolgens op de rucola, doe er eventueel wat parmezaan over en eet warm of koud.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen