dinsdag 31 januari 2012

Kip met amandelen, honing en tomaat


1 1/2-2 kilo vlees zonder been kip
3 eetlepels olijfolie
1 grote ui, heel erg dun gesneden, en vervolgens grof gehakt
4 kopjes ingeblikte in blokjes gesneden tomaten in sap
1/2 theelepel gember
1 theelepel kaneel
1/2 theelepel verpletterd saffraan draden
zout en peper
3 eetlepels honing
1 theelepel harissa
1 kopje gebleekte amandelen, gehakt en in de pan geroosterd
2-3 eetlepels geroosterde sesamzaadjes

Verhit de olie in een soeppan. Wanneer de olie warm is, voeg de kip toe ben deze lekker bruin aan beide kanten. Voeg de uien toe en laat even meebakken totdat ze zacht zijn. Vervolgens de tomaten, gember, kaneel, geplette saffraan erbij, wat peper en zout en alles goed doorroeren.
Verlaag de hitte en laat gedurende één uur pruttelen. Als daarna de meeste tomatensap verdampt is doe je de honing en harissa erbij en verwarm he alles nog even goed door. Leg de kip vervolgens op een schaal en bestrooi met de gebleekte amandelen en geroosterde sesamzaadjes. Lekker met couscous.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen