woensdag 14 december 2011

Zeeduivel in parmaham


Gisteravond hebben we zeeduivel in parmaham gemaakt. Het was, moet ik eerlijk zeggen, echt heel lekker alhoewel ik de aangegeven hoeveelheid vis per persoon toch wel wat veel vond. Misschien komt het omdat we ook een uitgebreide salade er bij hadden gemaakt en venkel-tomaat risotto maar voor mij volstaat wel 150 gr. vis per persoon. Het oprollen van de vis in de ham vergt wat inspanning, zeker als de plakjes ham wat dun zijn maar uiteindelijk was het zeer te moeite waard.

1 klein potje zongedroogde tomaten in olie
2 flinke handenvol verse basilicumolijfolie
12 plakjes parmaham (ca. 3 per stukje vis)
4 stukken zeeduivelfilet (ca. 200 gr per stuk)
zout & peper uit de molenVerwarm de oven voor op 200 graden.

Pureer de zongedroogde tomaten met wat olie uit het potje en de verse basilicum in de keukenmachine tot een puree. Eventueel nog wat olie toevoegen tot het een smeerbare pasta wordt.Leg de plakjes parmaham half over elkaar heen (3 naast elkaar) en smeer er een dunne laag pasta over. Leg de vis op een uiteinde van het vierkant, maal er wat peper en (matig!) zout over en rol de vis met de ham op. Leg de stukken vis in een ingevette ovenschaal en bak ze ca. 15 tot 20 minuten in de voorverwarmde oven.Serveer met aardappelpuree, risotto of (rucola) salade.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen