zondag 25 december 2011

Zalmtaart met spinazie


Al met het oog op 'na de kerstdagen': makkelijk met filodeeg, spinazie, olijven en vis

1 pakje filodeeg
300 g zalmfilet
250 verse spinazie
100 g gele rijst
1 teentje knoflook
25 g kalamanta olijven
75 g fetakaas
olijfolie
zout
peper

Beboter de taartvorm. Bestrijk de vellen filodeeg met olijfolie en leg de vellen gedrapeerd in de taartvorm zodat een iets opstaande rand ontstaat. Kook de rijst. Verdeel de gekookte rijst over het filodeeg. was de spinazie en bak dit samen met knoflook heel kort aan in een pan totdat het wat geslonken is. Verdeel de spinazie over de rijst.Snijd de zalm in niet te dunne stukjes en verdeel ze over de taart. Verbrokkel de fetakaas en verdeel deze samen met de olijven over de taart. Breng alles op smaak met zout en peper en bak de zalmtaart ongeveer 20 minuten in een oven van 200 ºC graden

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen