woensdag 7 december 2011

Witte bonen salade - Piyaz




Versie 1
250gr witte bonen, van blik
1/2 glas azijn
1/2 ui
1 tomaat
voor dressing: olijfolie, azijn, zout, witte peper

Giet de witte bonen af en was ze met koud water. Schep de bonen in een kom met azijn en zout, laat het 30 min. intrekken. Snij de ui in ringen en de tomaat in blokjes.
Giet de bonen van de azijn af. Meng alles door elkaar en doe daarop azijn, olijfolie witte peper en zout. Versier de salade met gekookte eieren, zwarte olijven en gesnipperde peterselie. Je kunt de piyaz als je wilt ook serveren op een bedje van rucola of andere frisse slasoort. Lekker is ook little gem sla ernaast en geschilde stukjes komkommer. Of gewoon, zoals hier, met stukjes tomaat.



Versie 2 (met tahin)
1 glas of 2 blikken grote witte bonen (of bij de droge vorm, , een nacht geweekt en dan gekookt tot ze gaar zijn)
1 rode ui, julienne
1 grote tomaat, geschild en in blokjes gesneden
2 eetlepels tahin (optioneel, maar sterk aanbevolen)
Zout
Sap van 1 citroen
1 tl sumak voor in de dressing
3 eetlepels extra vergine olijfolie
Sumak voor decoratie

Schil en hak de tomaat, knijp de citroen ui, hak de ui. Meng alle ingrediënten samen met de afgespoelde, uitgelekte bonen, bestrooi met een snuifje van sumak voor decoratie.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen