dinsdag 13 december 2011

Spinaziesalade


Een heerlijke salade uit het vegetarische kookboek ‘vegeterrenean’. Onderstaande de ‘gewone’ versie. Wil je iets chiquer voor bv. een etentje: neem dan 2 grote portobello champignons, grill ze in de grillpan (met een heel klein beetje olie) aan beide kanten even bruin (ca 2 min per kant, vul ze met onderstaande salade en garneer met wat brokjes zachte witte geitenkaas. Smaakt goed en ziet er heel mooi uit. Voor 2 personen salade heb je nodig:

200 g spinazie, gewassen en gedroogd
75 g rucola, gewassen en gedroogd
zout naar smaak
peper naar smaak
olijfolie
rode wijnazijn
ongeveer 12 zwarte olijven
6 zongedroogde tomaten, in reepjes gesneden
ongeveer 20 kappertjes
2 tenen knoflook, in dunne plakken

Verwarm 100 ml olijfolie op een laag vuur. doe hier de knoflookplakjes en kappertjes in. haal de pan van het vuur als de knoflook lichtbruin begint te worden, na een paar minuten.
schep de spinazie en rucola om met een beetje zout, olijfolie en rode wijnazijn. verdeel de salade over de borden. verdeel de lauwe dressing over de salade en verdeel de olijven en tomaten erover. bestrooi met zwarte peper en eventueel zout.

3 opmerkingen: