zondag 18 december 2011

Spinazie met sumac



1 1/2 eetlepels olijfolie
400 g kleine spinazie bladeren, gewassen (ongeveer 2 trossen)
1/2 el sumak
1 1/2 el gehakte dill (of koriander)
1 teentje knoflook, geplet
sapvan 1/2 eetlepels citroensap
50 g ricotta (of andere zachte kaas), bij kamertemperatuur
20 g pijnboompitten, licht geroosterd
1 el chilli olie (of olijfolie)
zout en zwarte peper

Giet de olijfolie in een grote pot en voeg de spinazie toe. Kook op hoog vuur, roer voortdurend gedurende 3 minuten. Voeg de helft van de sumak, de dille, knoflook, citroensap en wat zout en peper toe. Kruid met peper en zout.Leg de spinazie op een bord en strooi de pijnboompitten en chiliolie overheen. Eindig met nog een beetje sumak en serveer meteen.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen