maandag 19 december 2011

Soep met kikkererwten


Een smaakvolle en verwarmende soep, zalig na een lange wandeltocht in de kou.

6 dl ontvette bouillon, geen visbouillon
400 gram kikkererwten (uit blik)
3 stengels bleekselderij, in boogjes
de blaadjes van 3 takjes munt, fijngeknipt
de blaadjes van een half bosje (15 gram)koriander, fijngeknipt
150 gram chorizo, plakjes
1 envelopje saffraan
1 chilipepertje, in ringetjes
peper en zout naar smaak

Laat 300 gram kikkererwten met de saffraan 10 minuten zachtjes koken in de bouillon. Zet er de staafmixer in en maak er een gladde soep van. Haal hem eventueel nog door een zeef. Voeg de rest van de kikkererwten, de ringetjes chilipeper en bleekselderij toe. Laat de soep nog een paar minuten pruttelen. Voeg zo nodig nog wat peper en/of zout toe. Laat op het laatst de plakjes chorizo nog even meewarmen. Bestrooi de soep met de kruiden.

Bron: joep habets

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen