vrijdag 23 december 2011

Roosjes van filodeeg


Een prachtig mooi gerecht waarbij je, desgewenst, met de vulling kunt varieren.

9 filo vellen
120 gr boter gesmolten
poedersuiker
150 ml water
250 gr fijngehakte gedroogde abrikozen
1 eetl oranjebloesem water
50 gr walnoten
50 gr pistache kernels
snuifje kaneel
50 gr gedroogde veenbessen of cranberries
suiker (optioneel)

Verwarm het water en de gedroogde abrikozen in een pan. Meng goed totdat de abrikozen heel zacht zijn . Voeg de bessen en noten toe, blijf roeren gedurende 2-3 minuten, voeg het oranjebloesem water toe en zet de pan even opzij om af te koelen.
Leg de filo bladen uit en smelt de boter. Vouw één blad en borstel deze in met boter. Leg de vulling netjes in het midden, vouw de bovenzijde en de onderzijde tot halverwege het midden. Rol het geheel dan op, borstel de muffinvorm in met boter en plaats de rol daarin. Borstel de filoroos ook nog even in met wat boter en plaats dan in een verwarmde oven van 180 C gedurende 15-20 minuten (tot de roosjes mooi goudbruin zijn). Verwijder uit de oven, laat afkoelen en strooi er poedersuiker bovenop.



Bron: orangethyme.blogspot

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen