zondag 25 december 2011

Pompoensalade met tomaat


Ik hou van pompoen ja - met name in hele stukken. Zoals in deze pompoen salade. Het seizoen is ongeveer ten einde maar, met wat inspanningen, tref je her en der toch nog wel een pompoen

. 1 kg pompoen (Hokkaido)
· 12 Cherry Tomaten
· 1 Bosje bieslook
· 3 cm gember wortel
· 100 ml witte wijnazijn
· 1 / 2 Theelepels hele peperkorrels
· 1 tl koriander zaad
· 2 el rietsuiker
· 50 g pompoen zaden
· 8 el pompoen zaadolie
· Zout en peper uit de molen

Schil de pompoen, maak de kern schoon en verwijder de zaden. Snij in stukjes en breng aan de kook in een pan water en zout en laat en halve minuut blancheren. Schil de gember fijn en doe deze in een kleine steelpan met de witte wijnazijn, peper, de koriander, de suiker meng en breng aan de kook. Laat een paar minuten koken. Giet het geheel vervolgens over de pompoenstukjes en laat een haf uur staan, roer even om. Was de tomaten, snij in stukjes, was ook de bieslook en snij deze fijn. Mix beiden met de pompoen en pompoen olie. Breng op smaak met zout en peper. Als laatste (geroosterde) pompoenpitten over de salade strooien.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen