woensdag 28 december 2011

Pompoencouscous met lam



· 1 groot blik kikkererwten
· 500 g couscous
· 750 gr lamsvlees in grove stukken
· 2 grote uien, in stukken
· Zout, peper,
· Stukje verse gember
· 2 safraan draadjes
· Boter
· Ca 3 grote winterwortels in grove stukken
· Ca 600 gr pompoen in stukken
· Suiker
· Kopje rozijnen (zwart)
· Optioneel: 1 courgette in grove stukken (ben ik zelf nogal liefhebber van).
· Garnering: peterselie of coriander.

Verwarm de boter in een grote braadpan. Doe vervolgens de uien en lamstukjes erbij en braad even aan. Vervolgens de kruiden toevoegen, omroeren, en vervolgens ca 500 ml groentebouillon. Laat het geheel ca. een uur zacht sudderen. Doe vervolgens de wortel, rozijnen, pompoen, kikkererwten en een theelepel suiker erbij. Laat nog eens ca 30 minuten sudderen, proef het vlees op zachtheid, breng het geheel op smaak met zout en peper, en eventueel wat chilivlokken. Maak intussen de couscous volgens de beschrijving op het pak en serveer het geheel met wat platte peterselie of koriander

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen