donderdag 15 december 2011

Patatas Bravas


Ongeschilde aardappelen, zout, olijfolie
voor de saus:
1 ui
2-3 tenen knoflook
Olijfolie
2 tl paprikapoeder
1/2 l tomatenpassato
1 tl harissa
Zout, peper, suiker
1 laurierblad
1 rode paprika

Leg de aardappelpartjes op een ingevette bakplaat en bestrijk met olijfolie, bak in oven gedurende 45 min. tot goudbruin. Zodra de aardappels in de oven zitten, begin je met de saus. Ui smoren met knoflook in olijfolie, paprika erbij en laten gaarstoven. Paprikapoeder toevoegen en laten bakken. Tomatenpassato en harissa er bij doen en daarna het zout, suiker (snufje) en laurierblad.
Mix goed en laat nog 30 min. sudderen. Proef en kruid het eventueel bij (liefhebbers: halve glaasje witte wijn erbij en nog even laten pruttelen). Saus bij of over de aardappelen serveren.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen