woensdag 21 december 2011

Orzo met lam


1 el plantaardige olie
1 kg lam schouder, in grote stukken gesneden
1 ui, gesneden
2 knoflookteentjes, gesneden
2 laurierblaadjes
4 ansjovis filets
1 x 400 g blik gehakte tomaten
1 el gemalen kaneel
500 ml kippenbouillon
200 g orzo pasta
1 el sherry azijn
1 el gehakte verse peterselie
1 el gehakte verse munt
1 el gehakte verse rozemarijn
Griekse yoghurt
Plat brood

Verhit de olie in een grote braadpan op een matig vuur en bak de lamstukken bruin aan alle kanten. Haal het vlees uit de pan en leg even apart.
Roer de ui en knoflook in de braadpan. Bak 10 minuten, of tot zacht zijn. Vervolgens de laurierblaadjes en ansjovis filets erbij en nog eens 2-3 minuten braden. Doe het vlees terug in de pan. Voeg de tomaten, kaneel, voorraad en breng aan de kook. Dek af met een deksel en laat ongeveer twee uur sudderen. Doe de orzo erbij en kook nogmaals 20 minuten.
Tot slot de sherry azijn en verse kruiden erbij. Serveer met Griekse yoghurt en plat brood.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen