vrijdag 9 december 2011

Mini gehaktballen in yoghurtsaus - Kofteli yoghurtlu corbasi


Voor de mini gehaktballen:
225 gr runder of lamgehakt
110 gr langkorrelige rijst, gewassen en gespoeld
1 theelepel versgemalen zwarte peper
1 theelepel zout
90 ml bloem

Voor de yoghurtsaus:
1.75 lt warm water
1 eetlepel olijfolie milde
Snufje zout
2 eieren, goed geslagen
1LTgewone volle melk yoghurt
½ kopje warm water
1/2 eetlepel munt
11/2 theelepel (of meer!) rode peper vlokken

Mix de rijst, gehakt, zout en peper, en meng goed. Maak je handen een beetje nat en vorm van het mengsel kleine gehaktballetjes (grote van een walnoot). Plaats de gehaktballetjes in een schaal met bloem en schud alles even goed om zodat de balletjes mooi bedekt zijn met een evenredig laagje.
Kook het water in een pan; voeg de olijfolie en het zout toe. Zodra het water kookt, plaats je de gehaktballen zachtjes in het water - een paar per keer-. Roer voorzichtig zodat ze niet plakken en laat gedurende 15 minuten sudderen.
Plaats de resterende bloem in een kom. Voeg de yoghurt en ei toe, en klop goed. Voeg daarna het hete water uit de pan toe en roer voorzichtig. Roer nu langzaam de inhoud van de kom in de steelpan, roer voortdurend. Laat gedurende 10-15 minuten pruttelen. Kruid met zout en peper naar uw smaak.
Schakel daarna het vuur uit, voeg nog wat olijfolie toe, munt en rode peper en serveer.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen