maandag 12 december 2011

Marokkaanse ovenschotel


Een lekker recept waarmee je in de basis goed kunt variëren: maak het vegetarisch, of vervang het gehakt door lekker gekruide stukjes kipfilet. Voeg verse koriander toe, voor wat extra bite, gebruik wat andere groenten en serveer met een knoflook-, komkommer- of koriandersausje op basis van yoghurt…

rozijnen
flinke teen knoflook, gehakt
blik kikkererwten, uitgelekt
rode en oranje paprika in blokjes
courgette, in blokjes
300 g (lams)gehakt
filodeeg, ontdooid
couscous
gemalen koriander
kaneelpoeder
gemalen komijn (djintan)
peper en zout uit de molen
olijfolie
bereiden:

Bereid de couscous, fruit de knoflook, voeg het gehakt toe met flink wat komijn, 2 tl kaneelpoeder en 2 tl gemalen koriander (voeg kruiden altijd toe naar smaak, de hoeveelheden die ik aangeef zijn niet zo heel precies). Bak het gehakt samen met een flinke hand rozijnen rul en bruin. Voeg de paprika en courgette toe en bak ongeveer 3 minuten mee. Schep de kikkererwten door het gerecht en laat een minuut of 5 stoven. Voeg p+z toe.
Vet een ovenschaal in, schep de couscous erin en verdeel daarna het gehakt-groentemensgel erover. Dek af met gekreukelde vellen filodeeg. Bestrijk het deeg flink met olie.
Zet het gerecht in een voorverwarmde oven (200 graden) 30 minuten. Dek het gerecht na 15 minuten af met aluminiumfolie, zodat het deeg niet te donker wordt.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen