woensdag 7 december 2011

Linzen met chorizo en vis



300 g droge of 2 blikken gekookte linzen
2 blikken gepelde tomaten
150 g chorizo, in blokjes
300 g vis, in blokjes
1 ui, fijngesneden
1 theelepel oregano
olie
peper en zout

Je kunt elke stevige, witte vis gebruiken. Hier heb ik kabeljauw gebruikt.Voor wat betreft de linzen, kun je kiezen uit gedroogde linzen of linzen uit blik. Drogen linzen moeten ca 30 minuten koken, maar dat is een beetje afhankelijk van de soort. Linzen in blik hoef je natuurlijk alleen maar op te warmen.
Fruit de ui in een pan met dikke bodem en bak de chorizo mee, tot de ui rood kleurt en alle smaak opzuigt. Voeg dan de linzen toe. Hou je van pittig, doe er wat harisssa bij als je dat hebt. Voeg ook de twee blikken tomaten toe. Doe de vis en de oregano erbij en laat het geheel ongeveer 10 minuten stoven, of tot de vis en de linzen gaar zijn. Je kunt hem vochtig serveren, als een maaltijdsoep, of als een stoofschotel, eigenlijk een beetje afhankelijk van hoewel vocht je er bij doet.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen