dinsdag 13 december 2011

Konijn in tomatensaus - Arnab bil tomatich


Een gerecht (uit Algerije) wat goed past in deze tijd van het jaar: konijn is nu redelijk makkelijk in de reguliere supermarkten te vinden (was net bij supermarkt J.. in het dorp: 1 kilo konijnenbouten voor nog geen 8 euro), dus proberen!

1 tam konijn in delen
olijfolie
1 flinke ui en drie tenen knoflook, fijngesneden
1 wortel en 1 stengel bleekselderij, in kleine blokjes gesneden
450 gr rijpe tomaten in stukjes
1 blikje tomatenpuree
1 a 2 tl harissa
1 tl komijn
een bosje tijm
600 ml water of kippenbouillon of gedeelte bouillon / droge witte wijn
peper en zout
Optioneel: een handvol zwarte olijven, mét pit en kappertjes

Verwarm de olijfolie en bak daarin de delen konijn aan alle kanten mooi bruin. Maak wat plaats in het midden van de pan en bak daar de ui en knoflook lichtbruin. Voeg de harissa toe en de tomatenpuree en bak even aan. Vervolgens de rest van de groenten en bak ze even mee. Blus af met de vloeistof en doe de tomaten erbij. Roer voorzichtig even om en sluit de pan. Laat het konijn zo ongeveer 45 minuten heel zachtjes stoven. Proef even en breng verder op smaak met peper en zout. Voeg olijven en kappertjes toe en stoof nog een kwartiertje. Dien op met wat kleine pasta of gebakken aardappeltjes

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen