zaterdag 3 december 2011

Kip-chorizo pasta


Pittig eten is aan mij wel besteed, ik doe overal graag wat chilivlokken, sambal of harissa doorheen. Deze pastaschotel is op basis van jalapeno pepers maar je kunt natuurlijk ook een iets mildere soort nemen.

450 gr tomatensaus, zelfgemaakt, of voor het gemak gewoon uit een pot.
500 gr kipfilet in stukjes
150 gr chorizo
Pasta
6 roma tomaten in stukjes
1 ui in stukjes
2 grote jalapeno pepers in schijfjes
10 basilicum blaadjes
4 eetl. olijfolie
1 tl chilivlokken
1 tl cajun kruiden of pittige paprikapoeder
1 teentje knoflook uit de pers
Parmezaanse kaas en jalapenopepers uit de pot voor garnering

Verhit wat olie in de pan en bak de uitjes zacht. Voeg de kipfilet en chorizo toe en laat ca 10 minuten bakken totdat de kipfilet gaar is. Doe er de tomatensaus bij, de tomaatjes, de pepers, basilicum, chilivlokken, kruiden en knoflook en nog wat olijfolie. Breng naar het kookpunt en zet dan zachter en laat sudderen. Kook intussen de pasta. Serveer de saus op de pasta met kaas en pepers uit de pot. Voor wat betreft de tijd dat je de saus laat pruttelen, dan kan ca 15 minuten maar ook een half uur. Hoe langer, hoe meer de saus inkookt en wat smaakvoller wordt. Proef regelmatig en voeg eventueel nog peper en zout toe. Een of twee ansjovisfilets laten meekoken in de saus is trouwens ook erg smaakvol.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen