maandag 19 december 2011

Gebraden kip met citroen


1 kip ca 2 kilo in 10 gelijke stukken) of gelijk gewicht aan kippenbouten
1 bol knoflook, in ongepelde teentjes verdeeld
2 citroenen zonder waslaagje, elk in acht stukjes
een handjevol verse tijm
3 eetlepels olijfolie
150 ml droge witte wijn
aluminium folie

Verwarm de oven voor op 160 °C of gasovenstand 3.
Leg de stukken kip in een braadslee en doe de knoflook, stukjes citroen en tijm erbij. Trek daarvoor de blaadjes tijm grofweg van de takjes af en laat er een paar heel om later ter garnering te gebruiken. Giet de olie erbij, meng alles met je handen door elkaar en doe het mengsel over in de braadslee. Zorg dat de stukken kip met het vel naar boven liggen. Sprenkel er de witte wijn op en maal er wat zwarte peper over, dek de braadslee strak af met aluminiumfolie en zet hem 2 uur in een oven die je op de smaak-intensiverende lage temperatuur van 160 °C hebt voorverwarmd. Haal het folie weg en verhoog de oventemperatuur tot 200 °C of gasovenstand 6. Bak de kip nog 30 tot 45 minuten, tot het vel mooi goudbruin is en de citroenen aan de randjes beginnen te schroeien en te karameliseren. Serveer het gerecht het liefst zo, regelrecht uit de braadslee. Strooi er alleen nog wat tijm over en schep de borden vol.

Bron: cookingblonds

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen