donderdag 15 december 2011

Fritata met groenten



1/2 gele peper - in blokjes gesneden
1/2 rode paprika - in blokjes gesneden
1/2 groene paprika - in blokjes gesneden
3 kleine courgettes dun gesneden
een selectie van paddenstoelen, oesterzwammen , gemengde soorten- ca100gr
8 eieren - licht geslagen
100 ml melk
1 stukje fetakaas
250 ml volwassen cheddar of andere sterke kaas

Verhit wat olie in een koekepan en bak de paprika's en champignons ongeveer 5 minuten. Klop in een afzonderlijke kom de eieren en de melk , kruid met zout en peper. Zodra de groenten iets zachter zijn, voeg je het losgeklopte ei erbij. Zet het fornuis op de laagste instelling. Plaats een deksel op de pan gedurende 5-8 minuten, laat het ei zachtje stollen. Verkruimel daarna de kaassoorten over de bovenkant en doe de deksel er op weer totdat alles gestold is (het mag nog licht zacht zijn in het midden). Snij in plakjes met een salade en bijvoorbeeld patatas bravas (zie hieronder).

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen