maandag 12 december 2011

Börek gevuld met kip en bechamelsaus




1 kipfilet of 2 kippenbouten
1.5 eetlepel roomboter
3 eetlepels meel
1 waterglas melk
2 yufka (te koop in de Turkse supermarkten)
Zout en peper naar smaak
Voor op de börek paneermeel
1 Turkse theeglas (of ander kleine glasmaat) melk en een halve Turkse theeglas met zonnebloemolie mixen ( wordt gebruikt om de yufka mee te bevochtigen)

Was de kipfilet in azijn en zout en kook de kip gaar in een pan met water en wat zout. ( 25-30 minuten)
Pluk lange sliertjes van de kip, voeg wat zout en peper naar smaak toe en zet deze apart in een kom. Smelt de roomboter in een pan en voeg de meel toe en bak deze enkele minuten op laag vuur. Voeg beetje bij beetje melk toe en blijf roeren ( anders krijg je klontjes). Na enkele minuten zie je dat het mengsel wat dikker wordt en weet je dat je bechámelsaus klaar is. Voeg de beschámelsaus toe aan de kippenslierten en roer deze goed door elkaar. Je mengsels voor de börek is nu klaar.
Bestrijk beide yufka’s met het olie/melk mengsel
Snijd de yufka’s in 12 gelijke stukken en vul deze rijk met het kipmengsel. Rol de yukfa als een loempia dicht en bestrijk het met het overgebleven olie/melk mengsel en rol het door het paneermeel.Doe de börek op een bakplaat met bakpapier in een voorverwarmde oven van 180-200 graden en bak deze 25-30 minuten ( totdat ze een mooie bruine laag hebben).

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen