donderdag 29 december 2011

Auberginerolletjes


Enigzins uit de losse pols: spaghetti al dente koken, aubergines in lange repen snijden en aan beide zijden even grillen tot ze zacht zijn. Oven intussen voorverwarmen op 200 graden. Tomatensaus naar keuze (goede 'kant en klaar' kwaliteit of zelfgemaakt) opwarmen. Meng wat tomatensaus door de spaghetti zodat deze lekker smeuig wordt, zet de rest even opzij. Leg vervolgens een aubergineplakje neer, daarop een bergje spaghetti (mag links en rechts een beetje overhangen), wat kruiden erop (bv bascilicum of peterselie, mogelijk een ansjovisfilet), dikke plak mozarella en het geheel dan oprollen. Maak zo een aantal rolletjes en leg deze tegen elkaar in een ovenschaal.

Bestrooi de rolletjes op de aubergine met de rest van de tomatensaus, daarover nog wat kruiden en daarover een pittige geraspte kaas. Het geheel gaat dan in de over gedurende ca. 20 minuten. Direkt opdienen, met een goed glas wijn erbij en een groene salade.

1 opmerking: