zaterdag 3 december 2011

Aubergine soep met tahinyoghurt


800g (2-3) aubergine
Olijfolie
1 ui, in stukjes
2 a 3 teentjes knoflook uit de pers
1 blik tomaten op sap
1 tl kaneel
Zout
1 tl komijnpoeder
1 el granaatappelsiroep

Voor de yoghurtsaus:
1 tl citroensap
1 teentje knoflook geperst
1 tl tahin
4 grote el. volle of Turkse yoghurt

Verwarm je oven voor op ca 250 C. Prik met een vork wat gaten in de aubergines en rooster ze ca 45 minuten tot ze zacht en gerimpeld zijn. Leg ze op een schaal en laat rustig afkoelen. Maak intussen de yoghurtsaus: Mix yoghurt, tahine, zout, knoflook en citroensap naar smaak. Dat is alles. Bak vervolgens in een pan de uitjes in een beetje olijfolie mooi zacht, doe er de 3 knoflookteentjes bij en ietsjes later de kruiden, even bakken, en daarna de tomaten. Pel intussen de aubergines, snij het vruchtvlees in stukejs en doe dat in de pan bij de rest. Voeg daarna de granaatappelsiroop en een grote mok water (of bouillon) toe en nog wat peper en zout naar smaak. Laat een minuut of 10 zachtjes koken en pureer de soep daarna met een blender. Proef, pas de smaak en de dikte van de soep eventueel aan met nog wat water/bouillon. Serveer met de yoghurtsaus en warm pitabrood.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen