donderdag 29 december 2011

Artisjok-kip schotel - Khoresh e kangar


Een Perzische stoofschotel van kip en artisjokharten.

Olijfolie
250 gr kipfilet, in stukjes
1 ui, gesneden
Verse zwarte peper
1 tl zout
2 saffraandraadjes, geweekt in eetlepel warm water
1 groot blik of 2 kleine blik artisjokharten, uitgelekt en in stukjes
1 bos platte peterselie fijngesneden
3 takjes munt, fijngesneden
2 el citroensap

Braad de kipfilet en de ui in een pan met anti aanbaklaag, gedurende 15 minuten. Voeg zout, peper en saffraan met het vocht toe. Voeg een kopje water toe en laat nog eens 30 minuten zachtjes sudderen (wel regelmatig even omroeren). Voeg daarna de artisjok met peterselie en munt toe, tezamen met het citroensap en laat het geheel nog eens ca 30 a 45 minuten heel zachtjes pruttelen. Proef of er nog wat zout en peper bij moet en serveer het geheel met rijst.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen