dinsdag 8 november 2011

Zoete aardappel en gekarameliseerde pompoen


6 geschilde zoete aardappelen en zelfde hoeveelheid pompoen
65 g boter
4 e bruine suiker
1 pijpkaneel of 2 stukjes sinaasappelschil
1/2 t zout

Snijd de pompoen en zoete aardappelen in stukken van 4 cm. Karameliseer nu de suiker en boter tot lichtbruin. Voeg water toe en meng goed met karamel en voeg zout en kaneel erbij.
Verdeel vervolgens de pompoen en zoete aardappel over bodem van pan in één laag. (het moet half bedekt zijn met water). Kook/bak pompoen en zoete aardappelen op middelhoog hitte voor 20 - 30 min. Na 10 - 15 min keer jevoorzichtig alle stukken om zodat de bovenlaag ook mooi karameliseert. Als tijdens koken het te droog worden kan steeds een klein beetje water toegevoegd worden. Als er wat vocht overblijft na koken/bakken in kookpan, kan het dik gemaakt worden met wat maisena of allesbinder Lekker met lams of konijn uit de tajine.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen