donderdag 10 november 2011

Vissoep uit Spanje



• 2 teentjes knoflook, in dunne plakje
• 1 Spaanse peper, zaden verwijderd in ringetjes
• 1 bosje basilicum, steeltjes fijngesneden
• 200 g chorizo, in plakjes
• 250 ml witte wijn
• 2 blikken gepelde tomaten (à 400 g)
• 1 blik kikkererwten, uitgelekt
• handje basmatirijst
• 400 g gemengde stevige vis, in stukken
• 150 g grote garnalen (diepvries)
• zout en peper
• 1 citroen in partjes
voor de pangrattato:
• 3 el olijfolie
• 2 handjes broodkruim
• 1 bosje bladpeterselie, grofgehakt
• rasp van 1 citroen

Fruit de knoflook, Spaanse peper, de steeltjes van de basilicum en de plakjes chorizo een paar minuten. Als de chorizo een beetje bruin begint te worden voeg dan de witte wijn, gepelde tomaten, kikkererwten en de rijst toe. Schenk 1 blik water bij de soep. Breng aan de kook en laat 10 minuten pruttelen.
Zet ondertussen een koekenpan op het vuur om de pangrattato te maken. Verwarm de olijfolie 1 minuut. Bak vervolgens het broodkruim, peterselie en citroenrasp een paar minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn. Druk de tomaten een beetje stuk met de achterkant van een houten lepel. Schenk eventueel nog wat water bij de soep. Voeg de vis en de garnalen toe en kook de soep nog 5 minuten tot de vis gaar is. Breng de soep op smaak met zout en peper. Roer tot slot de basilicumblaadjes erdoor. Schep de soep in kommen en schep er een flinke lepel pangratto over. Serveer met een partje citroen om over de soep uit te knijpen. Je kunt overigens ook de rijst vervangen door aardappelblokjes.

Bron: delicious

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen