dinsdag 15 november 2011

Vis tajine met abrikozen en olijven



500 gr stevige witte vis
1 middelgrote ui
3 teentjes knoflook
1 rode paprika
3 tomaten in stukjes (of –voorkeur- zelf gedroogde tomaten uit de oven)
2 kleine aardappelen
Stevige handvol goede kwaliteit zwarte en groene olijven (zonder pit)
handvol gedroogde abrikozen - gehakt
1 el tomatenpuree
Water

Voor de chermoula:
Bos platte peterselie
Scheut olijfolie
1 tl paprikapoeder
1/2 tl komijn
½ tl.korianderpoeder
2 teentjes knoflook uit de pers
1 tl chilivlokken
Sap van 1 citroen
Beetjes zout.

Maak eerst de chermoula: hak de peterselie fijn en meng alles ingrediënten door elkaar tot een geurige marinade. Wrijf de vis in met de marinade, doe in een schaal die je afdekt met platicfolie en laat een uur of zo marineren in de koelkast. Haal de vis daarna uit de koelkast, laat eerst op kamertemperatuur komen en bak in de oven op 200 graden ca. 20 minuten.

Verhit olie in een pan en bak de ui en knoflook, doe vervolgens de tomatenpuree erbij, bak even aan, daarna de aardappels in schijfjes erbij en vervolgens de overige ingrediënten, roer goed en laat ca 10 minuten sudderen (water toevoegen na behoefte). Wil je overigens het geheel wat pittiger, voeg dan tegelijk met de tomatenpuree een theelepel harissapasta toe.




Haal de vis uit de oven, leg boven op de stoofschotel en laat nog een paar minuten (ca 10) meesudderen tot ook de vis goed gaar is. Serveer met couscous.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen