dinsdag 15 november 2011

Vis met tapenade in bladerdeeg




Voor 2 personen)
-310 gram zalmfilet, beenderen verwijderd
-1 theelepel olijfolie
-Peper
-1 eetlepel tapenade(van zwarte olijven)
-1/2 tomaten, gesneden
-60 gram mozzarella kaas bal, in kleine stukjes gesneden
-1 pak bladerdeeg, op kamertemperatuur

Leg de zalm op een bladerdeegstuk (eventeel 2 plakjes bladerdeeg aan elkaar doen).
Kruid met peper en druppel wat olijfolie op de zalm.Verspreiden de tapenade over de vis.





Voeg de kaas en tomaten toe, vouw de zijkanten toe en bak in de oven bij 200 graden, gedurende ca 30 minuten. Je kunt naast zalm natuurlijk ook andere vis gebruiken plus een andere soort tapenade of chermoula (zie witte vis in het recept hieronder met de chermoula). Probeer ook eens een andere kaassoort.

4 opmerkingen:

  1. WOWdat ziet er heel erg lekker uit en ook de variatie van het vullen von bladerdeeg vind ik geweldig dit eet ik dus vandaag dank je een eet smakelijk groetjes uit Rotterdam van Birgit :o)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zou gedaan hoor en het was heel er makkelijk om te doen ik heb nooit aan gedacht dat je bladerdeeg niet alleen kan vouwen als een blaadje maar heb er nu een klein kuipje met hengsel van gemaakt en het was lekker zeg mij familie vond het helemaal goed en alles is op gegeten... :o) dank je ! Groet van Birgit

    BeantwoordenVerwijderen
  3. dat was echt heel lekker je bent kkr lelijk

    BeantwoordenVerwijderen