woensdag 30 november 2011

Varkenshaas met pancetta



'Solomillos de cerdo envueltos en panceta', een recept uit het kookboek ‘Argentinisima” van Carola Verschoor. Door het spek om het varkensvlees te wikkelen, blijft het vlees heel sappig en smaakvol. Lekker met zowel rijst als krieltjes uit de oven.

2 varkenshaasjes van ca. 250 gr per stuk
Peper en zout
10 à 12 plakjes pancetta
1 grote prei of 2 kleinere
200 gr champignons
25 gr boter om in te vetten
200 ml bouillon
Verse peterselie, gehakt

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bestrooi de varkenshazen met peper en zout en wikkel ze in de plakjes katenspek. Snijd heel dunne reepjes van het buitenste blad van de prei, was goed en bind hiermee de spekplakjes vast.
Vet een ovenschaal royaal in met de boter en leg de varkenshazen hierin. Bak de varkenshazen in het midden van de oven.Snijd de rest van de prei in dunne ringen en spoel die goed af. Snijd de champignons in dunne plakjes.
Haal na 15 minuten de schaal uit de oven en verdeel de prei en champignons naast de varkenshazen in de schaal, giet de bouillon eroverheen. Bestrooi met peterselie. Laat het gerecht nog eens 15 minuten in de oven garen.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen