zaterdag 19 november 2011

Trifle met dadel en sinaasappel



Ik zocht een potentieel dessert voor het kerstdiner en kwam deze mooie dadel-sinaasappelbavarois tegen, gemaakt door Rudolf van Veen in het programma The Taste of Life. De onderste versie komt van ellekokkerelle.blogspot.com en is een bewerking op het idee van van Veen, met ongeveer dezelfde ingrediënten in een iets andere samenstelling; variëren staat vrij natuurlijk!

Dadel-sinaasappelbavarois
• 250 g dadels
• 350 ml vers geperst sinaasappelsap
• 100 g honing
• 6 blaadjes gelatine
• 600 ml slagroom

Trifle
• 250 g dadels
• 2 sinaasappels
• 2 granaatappels
• 500 g Arabische koekjes
• halve cake
• 100 g gepelde pistachenoten
• 500 ml slagroom
• 1 l Turkse of Griekse yoghurt
• 150 ml grenadinesiroop
• 1 bosje munt

Bavarois
Ontpit de dadels en leg ze in de blender. Voeg het sinaasappelsap en de honing toe en mix het fijn. Laat de gelatine circa 5 minuten weken in koud water. Knijp de gelatine uit en verwarm de geweekte gelatine. Roer de opgeloste gelatine door het sinaasappelmengsel. Klop de slagroom lobbig en spatel het door het sinaasappelmengsel. Laat de bavarois opstijven in dekoelkast.

Trifle
Halveer en ontpit de dadels. Schil de sinaasappels en snijd ze in plakjes. Pel de granaatappels en haal het vruchtvlees eruit. Verkruimel de koekjes en snijd de cake in blokjes. Hak de pistachenoten fijn. Klop de slagroom stijf. Maak in een mooie glazen schaal of vaas lagen van alle ingrediënten.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen