dinsdag 8 november 2011

Tortilla met pompoen en spinazie



Uit de nieuwste allerhande; op het lijstje voor aankomend weekend!

• 4 aardappelen vastkokend, geschild
• 3 el olijfolie
• 2 tenen knoflook, in plakjes
• 1 zak spinazie (300 g)
• 1 rode peper, zaadlijsten verwijderd
• 1 pak pompoenblokjes (450 g, diepvries)
• 6 eieren

Verwarm de oven voor op 175 °C. Knip een stuk bakpapier zo groot als de ovenschaal en bedek de bodem ermee. Snijd de aardappelen in blokjes van 1 cm. Kook ze 8 min. in water met zout. Giet af en verdeel over de ovenschaal. Verhit de olie in een wok. Fruit de knoflook en voeg de spinazie in delen toe. Laat slinken en schep in een zeef. Duw er met een lepel zo veel mogelijk vocht uit en vang op. Schep de spinazie in de ovenschaal. Snijd de rode peper in reepjes. Verdeel de peper en pompoen over de spinazie. Klop de eieren los met het spinazievocht. Voeg peper en zout naar smaak toe. Schenk over de groenten. Bak de tortilla in de oven in 35 min. goudbruin en gaar. Serveer warm of koud.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen