donderdag 10 november 2011

Spinazie-feta stamp



• 750 g aardappelen, geschild
• 1 blik reuzenbonen, uitgelekt
• scheutje melk
• 300 g spinazie (zak)
• 3 rijpe tomaten, in kleine stukjes, zonder zaad
• 150 g fêta, in blokjes
• +/- 15 zwarte olijven, gehalveerd
• chilivlokken
• eventueel 2 el verse oregano

Kook de aardappelen bijna gaar in een ruime pan. Voeg de reuzenbonen toe en kook die de laatste drie minuten mee. Giet de aardappelen en bonen af, voeg een scheutje melk toe en stamp tot een puree. Meng de spinazie zo snel mogelijk door de warme puree (Eventueel kun je de spinazie ook twee minuten roerbakken voordat je hem door de puree stampt). Voeg de olijven, feta, tomaat en oregano toe en breng op smaak met de chilivlokken en een klein beetje zout.

Bron: maaikevankessel

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen