dinsdag 8 november 2011

Sopa de ajo - knoflooksoep



Laat je niet afschrikken door de grote hoeveelheid knoflookteentjes. Deze soep smaakt erg krachtig en is ongelofelijk lekker. Is het koud buiten en waait er een gure wind om het huis; dan kikkert deze soep je helemaal op. Mocht je denken dat je iets onder de leden hebt; met deze soep is het verdwenen!

* 4 flinke sneden oud witbrood
* 1 liter bouillon
* 75 gram gerookte ham in kleine sliertjes
* 1 theelepel paprikapoeder mild
* 1/2 theelepel chilipoeder
* 4 eetlepels olijfolie
* zeker 8 ferme tenen gerookte knoflook, fijngehakt
* 1 eetlepel vers gehakte platte peterselie
* 4 eieren

Verwarm de olie in een braadban, doe er de tenen knoflook bui en laat ze lekker braden tot ze goudbruin zijn. Haal dan de tenen eruit en bak het brood in de olie aan beide kanten. Haal het brood eruit, voeg de tenen weer toe in de pan en voeg het paprikapoeder en de chili erbij. Laat even braden tot de geuren goed vrij komen. Giet de bouillon erbij, kneus met de soeplepel de tenen en laat de soep ca 20 minuten pruttelen.Kluts de eieren, giet ze bij de soep, doe het gebakken brood erbij en serveer. Je kunt ook sneden stokbrood gebruiken. Giet de soep dan in ovenvaste kommen, leg een gebakken snede stokbrood erop (net als bij een klassieke uiensope)., breek een ei erboven en laat het onder de gril staan in de oven tot het ei enigszins gestold is maar toch nog smeeuig. Je kunt een ei ook direct in de soep laten (semi) pocheren en dan serveren met stokbrood en peterselie.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen