donderdag 17 november 2011

Reuzen wittebonen soep met wilde spinazie


Een zalige soep voor de koude dagen. De bonen kun je natuurlijk vervangen door kikkererwten als je dat liever hebt en een theelepel harissa meebakken met de tomatenpuree is ook een aanrader. Echte mooie grote bonen zijn bij de Turkse winkel goed te verkrijgen. Gebruik liever die dan reguliere witte bonen.

Een grote pot/blik reuzenbonen
5 knoflooktenen
1 uit
2 laurierblad
Olijfolie
Zak wilde spinazie
Zout en peper
1 blikje tomatenpuree
2 tl oregano

Doe een scheutje olijfolie in de pan, bak de hele gepelde knoflookteentjes ca 10 minuten aan zodat ze mooi goudbruin zijn en met de bolle kant van een pollepel te kneuzen. Voeg vervolgende de gesnipperde ui toe en de tomatenpuree, bak 5 minuten en voeg dan 1,5 liter groentebouillon toe. Voeg de bonen uit blik uitgelekt toe plus de laurierbladeren. Laat 10 minuten sudderen en proef. Breng verder op smaak met zout en peper en de oregano.Voeg vervolgens de zak spinazie toe, laat slinken en serveer de soep heet met een flinke dot Parmezaanse kaas erop en een snee stokbrood erbij.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen