maandag 21 november 2011

Pompoen chorizo tajine



Overal zijn weer pompoenen te verkrijgen en ik vind het een van de lekkerste groenten, voor stoofschotels, met lasagne, als soep, in de risotto. Echt multi inzetbaar. Hier een recept voor de tajine (of braadpan) met chorizo.


¼ kopje olijfolie
1 grote ui, ruwweg gehakt of gesneden
2 chorizo worsten, ongeveer 250 gram, gesneden
400 gram pompoen, geschild en in blokjes gesneden
2 aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
2 theelepels van paprikapoeder
400 ml/gram gehakte tomaten zonder schil, of passata
1 kopje plantaardige of kippenbouillon
1 laurierblad
4 tot 6 teentjes knoflook, geplet - naar smaak
vers grond

Verwarm de oven tot 180 graden Celsius.
Verhit een grote gietijzer of braadpan schotel, voeg de olijfolie, ui en chorizo toe en bak ze tot ze geurig en goudbruin zijn..
Voeg de pompoen, aardappel blokjes en paprikapoeder toe en roer goed om. Laat een paar minuten pruttelen en doe vervolgens alle overige ingrediënten. Mix het geheel goed en plaats de schotel vervolgens in de voorverwarmde oven gedurende 20 a 30 minuten, of totdat de pompoen en de aardappelen gaar zijn. Verwijder de laurier, en kruid eventueel nog naar behoefte met zout en peper
Lekker met zowel rijst, couscous of gewoon warm, vers brood.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen