dinsdag 29 november 2011

Pasta italia


Pasta italia noem ik het maar gezien de 3 kleuren (geelachtig, rood en groen) van Italie. In dit recept wordt penne gebruikt maar een andere pasta soort kan natuurlijk altijd. Ik ga dan toch voor de grotere vormen waar saus, tomaatjes en kaas lekker in kan gaan zitten.

• 225ml groentebouillon
• 12 zongedroogde tomaten
• 1/2 (500g) pak penne pasta
• 2 eetl pijnboompitten
• 1 eetl olijfolie
• 1/4 theel gedroogde gemalen chili's
• 1 teentje knoflook, fijngehakt
• 1 bosje spinazie, gewassen en gescheurd
• versgemalen Parmezaanse kaas om te serveren

Breng de bouillon aan de kook in een pannetje. Haal van het vuur. Laat de zongedroogde tomaten 15 min in de bouillon weken of tot ze zacht zijn. Giet af, bewaar de bouillon en hak de tomaten grof. Kook de penne volgens aanwijzing op het pak; giet af. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan op matig vuur tot ze lichtgeroosterd zijn. Verhit de olie en chili's in een koekenpan op matig vuur en sauteer de knoflook 1 min tot het zacht is. Voeg de spinazie toe en kook tot het bijna geslonken is. Giet de bouillon erbij en roer de gehakte zongedroogde tomaten erdoor. Kook 2 min door, tot alles goed verhit is. Schep de pasta in een grote kom om met het spinazie/tomatenmengsel en de geroosterde pijnboompitten. Serveer met versgemalen Parmezaanse kaas.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen