zondag 13 november 2011

Orzo soep met spinazie en tomaat



1 liter groentebouillon
1 kop(volkoren) orzo (of andere kleine pasta d.w.z. pastina)
1 grote zak gewassen spinazie
6 tomaten, ontveld, van pitjes ontdaan, vruchtvlees in kleine stukjes
1 teentje knoflook in schijfjes
1 theelepel rode peper vlokken.
goede kwaliteit olijfolie extra vierge
3 eiwitten
Parmezaanse kaas

Breng de bouillon aan de kook, doe de orzo erbij en kook gewoon gaar. Roer er de spinaze doorheen, verwarm in een andere pan intussen de knoflookschijfjes met de tomaatstukjes. Doe er tevens wat chilivlokken bij en eventueel een snufje gearomatiseerd zout. Giet het eiwit (even op voorhand mengen en wat kloppen) langzaam in de soep, al roerend met een garde. Proef de soep, voeg eventueel nog wat zout en peper toe en serveer in aparte kommen met een dot tomaatjes, wat olijfolie en geraspte kaas.

Bron: 101cookbook

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen