vrijdag 25 november 2011

Moro kip



Geroosterde kip met sumac komt van origine uit Libanon. Sumac is een rood kruid op basis van een bes en heeft een citroenachtige ondersmaak. Sumac kunt je vinden in de Turkse winkel. Dit recept vond ik op de site van the Guardian in is van Sam en Sam Clark van de Moro kookboeken en komt uit het boek ‘Moro East’.

Olijfolie
1 medium grote kip (liefst biologisch) in ca. 8 stukken (vel eraan laten!)
6 a 8 kleine uien (heel laten)
2 el sumac
50 g pijnboompitten
3 el water

Verhit de oven voor op 220C. Verwarm 3 el olie in een ovenbestendige braadpan. Kruid de kipdelen met zout en peper en braad ze aan alle kanten mooi bruin. Haal de kip dan uit de pan en giet het vet uit de pan. Doe vervolgens de uien in de pan en bestrooi met de helft van de sumac, olijfolie en peper en zout. Leg de kipdelen bovenop en strooi daar de pijnboompitten en de rest van de sumac overheen. Doe de pan nog even 5 minuten op het gas, lekker warm zodat de uien goed heet worden en plaatst de pan daarna in de oven voor ca 20 minuten tot de kip gaar is. Leg de kipstukken vervolgens op een schaal, doe wat water bij de ui, roer even door voor een lekker saus en giet dit over de kip

1 opmerking: