vrijdag 11 november 2011

Mini ricottaterrine met olijven



• 500 g ricottakaas
• 1 ei
• ½ bosje basilicum
• 60 g groene en zwarte ontpitte olijven, in schijfjes
• 1 citroen
• olie of boter voor de vormpjes
• peper en zout

Verwarm de oven voor op th. 6 – 180° C.
Prak de ricotta met een vork en meng met het ei. Klop met de garde tot een glad mengsel. Voeg de fijngehakte schijfjes olijven toe, de fijngesneden basilicum en 2 koffielepels geraspte citroenschil. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.
Vet 6 vormen van een muffinblik in en verdeel er de bereiding over. Bak 25 tot 30 min. in de oven. Laat volledig afkoelen.
Neem uit de vorm en dien koel op met een rucolaslaatje.
Tip:Om de terrines gemakkelijk uit de vormpjes te kunnen halen, leg je een schijfje bakpapier op de bodem van elke vorm.
Bron: delhaize.be

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen