vrijdag 11 november 2011

Mezzeschotel met kippenvleugels en lamsballetjes




Dit is een lekker schotel met 3 verschillende soorten gehaktballetjes, kruidige kippenvleugeltjes, een simpele frisse tomaat salade erbij en een yoghurt-komkommer dip.





Lamsballetjes met sesam(ca 32 stuks):

1/3 kopje fijngesneden ui
1 teentje grote knoflook, gehakt
1 1/2 theelepels olijfolie
1/2 theelepel gedroogde mint, verkruimelde
1/2 theelepel zout
1/4 theelepel grond piment
een snuifje kaneel
1 pond lamsgehakt
1 kopje fijn vers broodkruimels
1 groot ei, licht geslagen
2 eetlepels gedroogd krenten
1/4 kopje zwarte sesam zaden
1/4 kopje witte sesamzaad, licht geroosterd

Maak de gehaktballetjes: ui en knoflook aanbakken in pan met wat olie totdat ze lekker zacht gesmoord zijn. Overdoen in een kom en mengen met munt, kaneel, piment en zout. Vervolgens lamsvlees, paneermeel, het ei en de krenten toevoegen en goed roeren . Vorm balletjes. Roer de helft van de balletjes door de zwarte sesamzaadjes en de andere helft door de witte. Verwarm de oven voor op 200 graden c. Bak de balletjes ca 10 minuten in de oven totdat ze goudbruin zijn.




Pittige lams/rundballetjes

1 pond lam/rundergehakt
1/4 kop fijn gehakte koriander
½ theelepel gemalen kaneel
1 theelepel gemalen komijn
1 theelepel gemalen piment
1/2 theelepel versgemalen zwarte peper of chilivlokken
1 theelepel zout
2 eetlepels broodkruim
1 ei
Plantaardige olie, voor frituren

Meng alle ingrediënten door elkaar en vorm er kleine balletjes van (ter grootte van een walnoot). Verwarm de olie in een dikke bakpan en frituur de balletjes ca 1 aan beide kanten. Haal ze er met een schuimspaan uit en laat even uitlekken op keukenpapier.




Pittige kippenvleugeltjes - Jawaneh

3 eetlepels extra vergine olijfolie
sapvan 1 citroen
zout en zwarte peper
2 tot 4 knoflookteentjes, geplet
16 kippenvleugeltjes
2 eetlepels platte peterselie

Meng de olijfolie, citroensap, zout, peper en knoflook, en doe de kippenvleugels in de marinade. Laat gedurende 1 uur, bedekt met plastic folie, in de koelkast staan.Verwijder vervolgens de vleugels uit de marinade en plaats ze op een stuk alum.folie op een bakplaat en bak ze in ca 7 minuten goed bruin onder de gril, draai halverwege. Serveer ze besprenkelt met peterselie.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen