donderdag 17 november 2011

Meze - bloemkoolhapje




• 1 middelgrote bloemkool
• zout naar smaak
• sap van een 1/2 citroen
• 2 eieren
• versgemalen zwarte peper naar smaak
• paneermeel
• plantaardige olie om te bakken

Snijd de bloemkool in roosjes en was grondig. Breng een pan met gezouten water met citroensap aan de kook en kook de bloemkool gedurende 8-10 minuten onafgedekt tot hij beetgaar is. Giet af en droog de roosjes goed af met keukenpapier. Klop de eieren met peper en zout tot een luchtig geheel. Dip de bloemkool in het eimengsel, rol ze vervolgens door de paneermeel.
Verhit de olie en frituur de bloemkool tot hij mooi bruin is aan alle kanten. Haal ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Serveer warm.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen