maandag 7 november 2011

Makreel met chermoulavulling



4 schoongemaakte makrelen
Olijfolie voor de ovenschaal
1 grote aubergine
Kleine tomaatjes
Olijfolie
1 teen knoflook, geperst

Voor de chermoulavulling:
2 tenen knoflook
1 bosje platte peterselie, fijngehakt
1 bosje koriander, fijngehakt
2 koffielepels paprikapoeder
1 mespunt chilipoeder
1 tl komijn
1 tl zout
5 el olijfolie
Sap van 1 citroen

Bereiding
Doe alle ingrediënten voor de chermoula in een blender en maal ze fijn. Vul de buikholte van de makrelen met dit mengsel. Leg de vissen in een ovenschaal, ingevet met wat olijfolie en laat ze 13 à 15 minuten garen in een voorverwarmde oven op 190°C. Bak ondertussen de aubergine met de knoflook in olijfolie; als ze zacht is, doe je er de tomaat bij . Laat even doorwarmen. Serveer de vis samen met de groenten. Bestrooi hem net voor het serveren met de verse koriander en nappeer er wat braadvocht rond.

Tekst: Tine Bral, recept: Annick Gernaey

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen