dinsdag 8 november 2011

Libanese paprikasalade



•4 puntpaprika’s
•1 grote tomaat
•3 lente-uitjes
•10 kalamataolijven
•10 groene of zwarte olijven
•10 muntblaadjes
•½ Citroen
•2 eetlepels olijfolie
•Zout en peper

Rooster de paprika’s in de oven, doe ze daarna 5-10 minuten in een plastic zak, spoel ze af wat koud water en ontvel ze.Snijd de paprika’s in stukken.Ontvel de tomaat door deze aan de onderkant van de tomaten kruislings in te kerven en daarna even in heet water te dompelen..Snijd de tomaat in kleine stukjes en voeg toe aan de paprika.Ontpit de olijven en voeg ze toe aan de salade.Hak de muntblaadjes grof, pers de citroen uit en meng beide samen met de olijfolie goed door de salade. Breng de salade verder op smaak met zout en peper.Serveer direct met bijvoorbeeld pitabrood.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen