dinsdag 8 november 2011

Lamstajine met dadels en peterselie



Verhit wat olijfolie met een klontje boter in een kookpot. Bak hierin 2 fijngesnipperde uien goudbruin. Roer hierdoor 1 à 2tl gemalen kurkuma, 1tl gemalen gember en 2tl gemalen kaneel. Schep hierdoor 1kg mager lamsvlees in stukjes, zodat het wordt bedekt met het specerijenmengsel. Giet er water bij tot het vlees bijna onderstaat en breng aan de kook. Draai het vuur laag, doe het deksel op de pot en laat alles 1,5u zachtjes stoven.
Voeg hierna hier 250g ontpitte dadels bij en roer er 1el donkere vloeibare honing door. Dek weer af en laat alles nog 30 minuten zachtjes stoven. Breng op smaak met zout en heel wat zwarte peper.
Verhit de 1el olijfolie met een klontje boter in een kleine pan. Roer 3el blanke amandelen en 2el gepelde pistachenoten erdoor en rooster ze goudbruin. Bestrooi het vlees en de dadels met de noten en vervolgens met een klein bosje fijngehakte peterselie.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen