vrijdag 18 november 2011

Lamscassoulet



• olijfolie
• 2-4 biologische lamsschenkels (1 kg)
• 50 g pancetta of spek, in stukjes
• 2 uien, in dunne ringen
• 2 teentjes knoflook, gehakt
• 2 tl rozemarijn, gehakt
• 1 klein blikje tomatenpuree
• 2 laurierblaadjes
• 4 takjes tijm • 250 ml droge witte wijn
• 1 l kippenbouillon (of 2 blokjes)
• 2 blikken gepelde tomaten
• 4 pikante worstjes
• 2 blikken witte of cannellinibonen, afgespoeld en uitgelekt

voor de gremolata:
• 2 teentjes knoflook, gehakt
• schil van 1 citroen, geraspt
• 1 el rozemarijn, gehakt

Bestrooi de lamsschenkels met peper en zout. Verwarm een scheut olijfolie in een braadpan en bak de lamsschenkels rondom bruin in 5 minuten. Haal ze uit de pan en leg apart.
Bak de stukjes spek in 3-4 minuten knapperig. Voeg de ui, knoflook en rozemarijn toe en bak 3-4 minuten. Voeg de laurier, tomatenpuree en takjes tijm toe en roer 1 minuut. Voeg de wijn toe en laat tot de helft inkoken. Giet de bouillon erbij, breng aan de kook en leg de lamsschenkels terug in de pan. Dek het oppervlak af met bakpapier en leg de deksel op de pan*. Laat de lamsschenkels 2,5-3 uur op heel laag vuur stoven.
Bak de worstjes in een koekenpan rondom bruin in 3-4 minuten. Snijd de worstjes in plakken van 2 cm dikte.
Haal de schenkels uit de pan. Voeg de blikken gepelde tomaat toe en laat de saus op halfhoog vuur een aantal minuten inkoken. Draai het vuur lager en voeg de worstjes en bonen toe. Laat de saus nog 10 minuten zachtjes koken. Doe de schenkels terug in de pan om nog even door te warmen.
Meng de ingrediënten voor de gremolata in een kommetje. Serveer de cassoulet met knapperig brood en het kommetje gremolata. Strooi de gremolata naar smaak over je bord.

Bron: maaikevankessel.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen