zondag 13 november 2011

Kruidige pompoen


Recept van Jamie Oliver (goed voor restjes pompoen):

1 middelgrote of grote butternut squash
2 theel. korianderzaad
2 theel gedroogde oregano
½ theel venkelzaad; 2 kleine gedroogde pepertjes
1 theel zout
1 theel peper
1 teen knoflook
1 eetl olijfolie

Verwarm de oven voor op 2000 C. Was de pompoen en snijd hem doormidden. Schep met een grote lepel de zaden eruit (Bewaren! Om te zaaien!).
Snijd de pompen in de lengte in vieren en de kwarten doormidden. Je moet ongeveer 2½ cm brede parten pompoen hebben.Leg ze in een schaal.
Doe alle gedroogde kruiden en specerijen in een vijzel en stamp ze samen met het zout en de peper tot een fijn poeder. Wrijf daarna de knoflook en de kruiden door elkaar. Doe de inhoud van de vijzel bij de pompoen in de schaal en voeg de olijfolie toe. Hussel de pompoen door het mengsel, zodanig dat alle stukken met een laagje bedekt zijn. Leg de pompoenparten met de schil naar beneden naast elkaar op een braadslee en rooster ze ca. een half uur in de oven. Lekker met een klodder creme fraiche of Turkse yoghurt

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen